Otvaranje izložbe „Belezi velikih zločina“: Rudo, 8. jul 2019.

U okviru Petrovdanskih svečanosti u Rudom, u Svečanoj sali Doma kulture, otvorena je izložba „Belezi velikih zločina“ Muzeja žrtava genocida. Otvaranju izložbe prisustvovali su stručni saradnici Muzeja žrtava genocida, istoričari Stefan Radojković i Bojan Arbutina, koji su se obratili prisutnima govoreći o postavci izložbe i o radu, aktivnostima, ciljevima i daljim planovima.

U okviru izložbe predstavljena je i knjiga „Ustaški zločin u Starom Brodu kod Višegrada 1942 – u svijetlu njemačkih dokumenata“, istoričara Predraga Ostojića, koja govori o jednom segmentu ustaških zločina počinjenih na prostoru Bosne i Hercegovine u periodu od 1941. do 1945. godine.

Na samome kraju, predstavnici Muzeja žrtava genocida uručili su domaćinima mnogobrojna muzejska izdanja kao znak zahvalnosti za gostoprimstvo, dok je Muzej žrtava genocida udostojen zahvalnicom opštine Rudo i JU CKPD „Prosvjeta“ za učešće na manifestaciji Petrovdanske svečanosti, koju je predstavnicima Muzeja žrtava genocida uručio Ilija Lučić, direktor JU CKPD „Prosvjeta“.

Otvaranjem izložbe u još jednom gradu Republike Srpske nastavlja se jačanje saradnje Muzeja žrtava genocida i srpskih institucija kulture u Republici Srpskoj, dok je dobijena zahvalnica potvrda za predani rad Muzeja žrtava genocida i obaveza da se sa takvim radom nastavi.